Интервју за тековните активности на ПРОАГРО ФАРМЕРИ

Дел од интервјуто на претседателот на здружението за унапредување и развој на земјоделието ПРОАГРО ФАРМЕРИ Борче Јанев, каде што зборува за остварените проектни активности во врска со тековниот проект “Модерно и квалитетно производство кај градинарите од с.Банско, Муртино и Робово” и за организацијата за престојниот АГРО САЕМ СТРУМИЦА 2019.

Видеото може да се погледне на следниот линк:

https://www.youtube.com/watch?v=pt65Xp6_AYI

 

Овој проект се спроведува во рамки на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (ReLOaD) која е финансирана од Европската унија (ЕУ), спроведувана од Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП).Со свои средства во проектот учествува и Општина Струмица.