Информирани и безбедни фармери

Здружението за унапредување и развој на земјоделието Проагро Фармери од Струмица започна со реализација на проектот
“Информирани и безбедни фармери во услови на Пандемија од КОВИД 19”

За да се излезе со што помалку последици од кризата предизвикана од пандемијата од Ковид 19 многу е важно во наредниот период да се споделат лекциите кои што се научиjа, но и сеуште се учат.

Кога станува збор за заштита и информирање здружението Проагро Фармери и во услови на пандемиjа сака да го реализира овој проект со е-кампања, теренски посети и со доделување на заштитна опрема на земјоделските семејства во руралните подрачја во периодот што следува….