Видео

Видео најавата за престојниот АГРО САЕМ СТРУМИЦА од страна на претседателот на здружението ПРОАГРО ФАРМЕРИ Борче Јанев, може да ја видите на следниот линк: https://www.youtube.com/watch?v=YEiD0_H9GJE    

Read more

Дел од интервјуто на претседателот на здружението за унапредување и развој на земјоделието ПРОАГРО ФАРМЕРИ Борче Јанев, каде што зборува за остварените проектни активности во врска со тековниот проект “Модерно и квалитетно производство кај градинарите од с.Банско, Муртино и Робово” и за организацијата за престојниот АГРО САЕМ СТРУМИЦА 2019. Видеото може да се погледне на […]

Read more

Пред  стартот на сеидбата на градинарските култури, на отворено или под пластеници, земјоделците да извршат агрохемиска анализа на почвата. Ова е препораката од Зија Сеидов експерт за испитување на земјиштето ангажиран во проектот “Модерно и квалитетно производство кај градинарите во с.Банско,с.Муртино и с.Робово” каде што во моментов врши теренски посети и на фармерите им дава […]

Read more

Одржана трибина на тема “Употреба на нови технологии во градинарското производство и важноста за испитување на земјиштето” Проектот се спроведува во рамки на Регионалната програма за локална демократија во Западен балкан ( ReLOaD ), која е финансирана од ЕУ, а спроведувана од УНДП. Со свои средства во проектот учествува и општина Струмица. #ReLOaD #LocalDemocracy #WesternBalkans #Delegation of the European […]

Read more

Здружението за унапредување и развој на земјоделието ПРОАГРО ФАРМЕРИ започнува со проектните активности кој се дел од проектот “Модерно и квалитетно градинарско производство во с.Банско, с.Муртино и с.Робово”. Проектот се спроведува во рамки на Регионалната програма за локална демократија во Западен балкан ( ReLOaD ), која е финансирана од ЕУ, а спроведувана од УНДП. Со […]

Read more

Прилог од интервјуто на претседателот на ПРОАГРО ФАРМЕРИ Борче Јанев за тековните проблеми во агро секторот за ТВ Телма. Прилогот може да го погледнете на следниов линк https://www.youtube.com/watch?v=6bNgyK85kPY&feature=share  

Read more

Претседателот на здружението за унапредување и развој на земјоделието ПРОАГРО ФАРМЕРИ СТРУМИЦА гостуваше во емисијата АГРОИНФО на ТВ канал ВИС и зборуваше за тековните проблеми во Агро секторот Емисијата може да се погледне на следниов линк https://www.youtube.com/watch?v=pOBIWUVrbOk&feature=share  

Read more

Интервју со претседателот на ПРОАГРО ФАРМЕРИ на ТВ ТЕЛМА за тековните проблеми во Агро секторот и за проблемите на жените во руралните средини. Прилогот може да го погледнете на следниот линк  https://www.youtube.com/watch?v=ZY1uqFQzJAY&feature=share&fbclid=IwAR0-oMu5WuROiRMF7O_C_sweF28HhseOwhAF7cQyOoF_vKiC5LEFrL3TII4  

Read more

Прилог од завршниот настан на ПРОАГРО ФАРМЕРИ за проектот  “Промоција на органското производство-зголемени и стабилни приходи на земјоделците-Здрава нација”   Прилогот може да го погледнете на следниот линк https://www.youtube.com/watch?v=XW4Y4C4ysfw&feature=share

Read more

Прилог од завршниот настан организиран од ПРОАГРО ФАРМЕРИ за проектот “ПРОМОЦИЈА НА ОРГАНСКОТО ПРОИЗВОДСТВО-ЗГОЛЕМЕНИ И СТАБИЛНИ ПРИХОДИ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ-ЗДРАВА НАЦИЈА” -Презентација на проф.др Соња Гаџовска Симиќ – производство на расад за органско производство со in vitro технологија Прилогот можете да го погледнете на следниот линк https://www.youtube.com/watch?v=EGGDDJZTmPw&feature=share

Read more

Се заканува ли колапс на струмичкиот аграр? Експертите велат дека последниве години стагнира земјоделството во најголемата македонска градина која во бруто земјоделскиот производ учествува со 30 проценти. Причините за оваа состојба се неколку. „За жал, земјоделците се демотивирани  од ниските откупни цени и со проблемот за наплата на производство, се плашат да направат поголеми инвестиции, […]

Read more

Прилог од одржаната трибина во рамките на проектот “Органско производтсво-Зголемени приходи-Здрава нација” организирана од здружението ПРОАГРО ФАРМЕРИ  

Read more

Прилог од емисијата АгроИнфо во врска со трибината одржана во рамките на проектот Органско производство организиран од страна нашето здружение Про Агро Фармери.

Read more