Законска Регулатива

Закон за органско производство

Со овој закон се уредува производството, подготовката, преработката, доработката, складирањето, транспортот, дистрибуцијата, рекламирањето, продажбата, означувањето и контролата на органските производи кај кои се користени методите за органско производство. Превземи

Kонсолидираниот текст на Законот за органско земјоделско производство: Превземи


Правилници

Овластување на сертификациски тела и лаборатории Превземи

Правилник за начинот и постапката за вршење на стручна контрола во огранското земјоделско производство Превземи

Правилник за постапките за производство на органски преработена храна Превземи

Правилник за правила и постапки во растителното органско производство Превземи

Правилник за правила и постапувања во пчеларството Превземи

Правилник за формата, содржината и начинот на водење на евиденциите и базите на податоци за субјектите и за огрански семенски и саден материјал Превземи

Правилник за формата и содржината на потврдата, начинот на нејзиното издавање, како и постапката за собирање, пакување, превоз и складирање на органски производи ПревземиПрилог за потврда


Листи

Листа на ѓубриња и средства за подобрување на својствата на почвата Превземи

Листа на производи за заштита на растенијата Превземи

Листа на производи и супстанции кои се користат во процесот на производство на органски преработена храна Превземи

Листа на состојки кои не биле произведени според принципите на органското земјоделство Превземи

февруари 2024
П В С T П С С
« Дек    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829